Airplane Alert Binoculars Brightness Caution Check Comment Cross Date Delete Direction Download Info Facebook Location Photo Rotate Search Sketch Star Tag Twitter Undo Video Weather Zoom in Zoom out

Details

  • Wat

    1 driehoek gedurende 30 seconden

  • Wanneer

    22 december 2017 (16:50)

  • Waar

    Elsloo,
    bewoog richting noordwesten

  • Alle details weergeven

ELSLOO, LB — Hallo,

Ik heb een opmerkelijk "luchtschip" waargenomen, tenminste het leek niet op een vliegtuig maar vloog en was groot. Ik noem het voor het gemak maar "het object". Ik heb fotos gemaakt. Misschien kunt u me vertellen wat het is?

Ik reed door Stein (Limburg) op donderdag 21 december en raakte gedesorienteerd omdat ik deze stad niet ken. Ik woon zelf namelijk in Zoetermeer en heb kinderen in Geleen en Stein. Dat ik van de weg af raak gebeurt mij normaal gesproken zelden!

Ik had geen navi bij me en op mijn Galaxy was het internet tegoed op dus ik probeerde uit de kleine straatjes te komen. Ik geloof dat ik in Meers zat of in Maasband. Het is een doolhof daar! Het was zeker boven Geulle en onder Urmond! Het was aan de kant van de Maas, dit weet ik dan nog wel. En volgens mij lag aan de rechterkant een voetbalveldje. Ik stopte de auto naast een paar ondergrondse glasbakken aan mijn linkerzijde toen ik dit object zag.

Met mijn telefoon maakte ik er fotos van. Die maakt standaard een hele serie zonder flits. Ondanks de regen en bewolking en het gebrek aan zonlicht plus het feit dat ik de fotos vanuit de auto maakte, heb ik toch goed resultaat gekregen! Alle fotos waarop iets te zien is heb ik voor u (totaal 10 stuks). Als u mij kunt emailen kan ik de originele fotos doorsturen.

Na het maken van de fotos, even voor 5 uur 's middags raakte ik "de tijd" kwijt. Ik kan dit niet goed uitleggen maar het leek alsof ik niet meer kan zeggen wat ik een half uur of een uur daarvoor gedaan heb terwijl het op mijn horloge niet opeens later is. Ik ben hierdoor vergeten in welke straat ik de fotos precies gemaakt heb. Ik heb op Google Maps gekeken maar kan de exacte straat waar ik stopte niet meer vinden. Het lijkt dus alsof ik een stuk van mijn geheugen kwijt ben. Ik sta erg nuchter in het leven dus ik hou het maar op desorientatie.

Wat ik wel nog weet is dat ik de fotos genomen heb niet ver van de Maas (100-300 meter max). Rechts van mij dat voetbalveldje. Het regende licht. Ik stond op een geasfalteerd pad (geen ander verkeer behalve een groot busje die achter mij parkeerde) en naast een ondergrondse glasbak/vuilnisbak (links van auto). Voor mijn gevoel heb ik 10 minuten in mijn auto geparkeerd gezeten na het maken van de fotos maar ik heb ook een vage en onlogische herinnering dat ik buiten de auto ben geweest.

Op een gegeven moment ben ik gaan rijden en toen zat ik plotseling (gelukkig) in het centrum van Stein waar normale verkeersborden staan en ik de snelweg weer kon vinden. Een beetje beduusd en in een soort van trance ben ik naar huis gereden over de A2 en was het voorval alweer vergeten.

Thuis dacht ik er plots aan en trok meteen de telefoon leeg. Ik heb de fotos op de PC gezet en ik heb een programma gebruikt om van de fotos een soort filmpje te maken. Het is Geanimeerde Gif, U begrijpt deze techniek?
Dit ziet wel leuk uit als de fotos achter elkaar geplakt worden, dan lijkt het een beetje op wat ik zelf mee-gemaakt heb. Je ziet alleen de plotseling versnelling niet in zo'n GIFje.

Het object was groot en zwart en kwam opeens in zicht, laag bij de grond. Het was ook stil. Daarna schoot het weg over de Maas richting de hemel. De orientatie van mijn auto en dus de fotos waren op het noorden gericht. Dat weet ik nog wel omdat de Maas aan de linkerkant lag.

Wat ik mij dus afvraag is wat is dit object? Het had geen motor, het was meer dan 50 meter lang, misschien langer tot 100m. Hoogte? Laag bij de grond. Het was zeer dichtbij! Verdween daarna leterlijk in de wolken. De vorm was driehoekig en vierkant aan de onderkant. Het is niet aerodynamisch gevormd, wat raar is. Het hing dus eerst stil, misschien 20 sec, genoeg om mijn telefoon te pakken. Daarna schoot het weg. Het leek ook te draaien. Dat zijn nog 2 onlogische bewegingen die niet voldoen aan de wetmatigheden, zwaartekracht, etc. Het was zeer zeker geen ballon en ook geen plastic zeil. Er zaten ook geen ramen in. Ik kan met zekerheid zeggen dat het een soort luchtvoertuig/development vliegtuig was.

De fotos zijn niet scherp omdat het op 21 december de donkerste dag van het jaar is (het was tegen vijven), het was bewolkt en het regende plus ik zat achter een raam. Veel pech dus. Het blauw wat je ziet op de fotos is de bovenkant van de voorruit (UV protectie voor in de zomer).

LET OP bij de geanimeerde GIF: Deze is slechts om "het pad" te laten zien. Het object hing namelijk eerst stil boven het voetbalveldje (rechts van auto) en draaide en versnelde daarna (links van auto en dan buitenbeeld). Deze versnelling was spectaculair, ik zag dit zelf ook niet aankomen! Deze zien jullie niet op het geanimeerde GIFje want bedrieg uzelf niet!! Dit is geen echt filmpje maar slechts een ANIMATIE van LOSSE FOTOS met een VASTE tussenpoze (in werkelijkheid is de tussenpoze zeer snel en dynamisch, dat heb je zo dus niet in de gaten!!). Bekijkt u liever de beelden een voor een. Meer detail en een meer feitelijk correcte weergave.

Ik ben blij dat ik tenminste iets op foto heb kunnen vastleggen anders zou ik dit verhaal niet doen. Ik geloof niet in aliens maar UFO betekent voor mij "Unidentified Flying Object" dus dat is alles wat niet geidentificeerd is. Ik hoop dat jullie aan de hand van deze fotos kunnen vertellen wat het is.

Ik heb het hele verhaal meteen thuis opschreven voordat ik het weer vergeet. Ik probeer de "Geanimeerde GIF" hier te uploaden (en de 10 fotos), als dit niet lukt kunt u mij emailen. Discretie gevraagd!

Ik wens u een fijne avond.

Meest waarschijnlijke verklaring

Hoax

Zie aanbevolen reactie hieronder. Meer…

Foto's

  • Donker-zwarte driehoek zweeft boven de grond en versnelt de hemel in foto
  • Donker-zwarte driehoek zweeft boven de grond en versnelt de hemel in foto
  • Donker-zwarte driehoek zweeft boven de grond en versnelt de hemel in foto
  • Donker-zwarte driehoek zweeft boven de grond en versnelt de hemel in foto

Top 3 ufo-boeken

  1. 1
    We zijn misschien niet alleen

    Taede A. Smedes

    We zijn misschien niet alleen

    Ufo’s toen en nu

  2. 2
    De ufo’s van Gorredijk

    Taede A. Smedes

    De ufo’s van Gorredijk

    Een historische constructie van een opmerkelijke ufo-golf in 1974

  3. 3
    UFO’s in België en Nederland

    Frederick Delaere

    UFO’s in België en Nederland

    De waarheid achter de waarneming

Reacties

Reacties die niet bijdragen aan een oplossing worden verwijderd. Plaats een melding als u zelf ook een UFO hebt gezien!

Meer: ufo-meldingen uit Elsloo, ufo-meldingen uit Limburg

Foto wordt geladen

EXIF gegevens

Datum en tijd kunnen onjuist zijn wanneer deze verkeerd zijn ingesteld op de camera.