Airplane Alert Binoculars Brightness Caution Check Comment Cross Date Delete Direction Download Info Facebook Location Photo Rotate Search Sketch Star Tag Twitter Undo Video Weather Zoom in Zoom out

Details

NIJMEGEN, GD — Meer dan 40 "sterren", bewegend van zuid naar noord en terug van 21:00 tot en met heden(21:53), gevolgd door een door knmi niet geconstateerde wolkendekking en minstens 5 straaljagers op en neer. Geluidsopname gesprek mij en mijn moeder betreffende dit verschijnsel word verstuurd naar uw e-mail. Camera van de telefoon zag de lichten, maar bij opname werd deze te donker om nog iets te zien.

Update: Einde om 22:23 door dichtgetrokken zwarte wolken, nog steeds incidenteel te zien, oostelijke zijde van Nijmegen.

Update: Na het nazoeken, zou waarschijnlijk zijn een door NASA voorspelde magnetische verschuiving van de noordpool, dit zou niet verklaren, de 5 vliegtuigen en 2 helicopters die boven de sterren en om de sterren af vlogen. Soms leek het zelfs op een aanval vanuit de vliegtuigen, de sterren reageerde ook. Het lijkt alsof de wolken opzettelijk worden opgezet, ookal word hoogvliegende vliegtuigen zoals bom voertuigen niet uitgesloten, hoewel dit een hele andere wending zou geven, die eveneens niet heel erg heilspellend is.

Onderstaande gele punten zijn allemaal deze bewegende sterren, de 3 omcirkelde zijn vernoemd in het gesprek.

Update: Lichten nog steeds incidenteel zichtbaar 17-12-17, soundclip omgezet naar video voor referentie.

Onderzoek:
- Optie 1: Sterren.
Sterren zouden in deze contexten wel kunnen, maar dat zou betekenen, gezien het op-en-neer gaan ervan dat of de aarde op en neer aan het draaien is om zijn as, of een straling (denk aan bewegende achtergrond boven vuur) de beweging veroorzaakt. Beide zouden een ondenkbare stelling zijn, gezien het de aarde stil of terug zou moeten draaien, of ervoor zou moeten zorgen dat sterren op een bepakte plek richting een kant zichtbaar zijn.
Magnetische velden worden, vermeld door Nasa, regelmatig verschillend geconstateerd. Discussies over "constanten" hierin lijkt het verkeerde kanaal. https://www.nasa.gov/topics/earth/features/2012-poleReversal.html
- Optie 2: Lampionnen:
Eerste reactie bij mij waren ook lampionnen, maar als je naar de algemene richting kijkt en daar de windrichting naast legt, zou dit betekenen dat ze tegen de windrichting in zouden kunnen vliegen.

Eventueel verklaarde gegevens:
- Helicopters waren ter plaatse voor het terrein Honigfabriek. (zie 112 meldingen). Wel nog steeds raar, gezien de vernoemde helicopters richting station/waalbrug vlogen en bleven vliegen samen met de vliegtuigen.

Nog steeds onverklaarde gegevens:
- Vliegtuigen geconstateerd, zelfs met interactie tussen de sterren.
- Bewolking is niet geconstateerd door het KNMI, op welke manier dan ook.

Schets

  • Meer dan 50 bewegende sterren, gevolgd door meerdere straaljagers, Nijmegen schets

Top 3 ufo-boeken

  1. 1
    We zijn misschien niet alleen

    Taede A. Smedes

    We zijn misschien niet alleen

    Ufo’s toen en nu

  2. 2
    De ufo’s van Gorredijk

    Taede A. Smedes

    De ufo’s van Gorredijk

    Een historische constructie van een opmerkelijke ufo-golf in 1974

  3. 3
    UFO’s in België en Nederland

    Frederick Delaere

    UFO’s in België en Nederland

    De waarheid achter de waarneming

Reacties

Reacties die niet bijdragen aan een oplossing worden verwijderd. Plaats een melding als u zelf ook een UFO hebt gezien!

Meer: ufo-meldingen uit Nijmegen, ufo-meldingen uit Gelderland

Foto wordt geladen

EXIF gegevens

Datum en tijd kunnen onjuist zijn wanneer deze verkeerd zijn ingesteld op de camera.