Airplane Alert Binoculars Brightness Caution Check Comment Cross Date Delete Direction Download Info Facebook Location Photo Rotate Search Sketch Star Tag Twitter Undo Video Weather Zoom in Zoom out

Details

UTRECHT, UT — Het eerste wat ik zag was om 23:30u tot 23:40u & daarna van 23:45u tot 23:48u waargenomen vanaf de 5e verdieping. Ik heb het via WhatsApp aan een vriend meegedeeld waardoor ik de tijden achteraf tot op de minuut nauwkeurig weet te herinneren.

De vorm was onbekend, want eigenlijk heb ik alleen de lichtbundel (blauw paars violet) gezien die op de wolken scheen (in tegenstelling tot de lichtbundel was die heel duidelijk te zien). Voor mijn gevoel zou je de lichtbundel alleen kunnen hebben vastleggen met iets dergelijks als "night vision".

Ik dacht eerst dat het promotie licht was van een discotheek ... totdat het zich (bijna) verticaal in een rechte lijn over de horizon verplaatste. Toen dacht ik dat het zich op een auto bevond, maar er zijn hier allemaal flats en er is geen rechte weg die daarlangs gaat. De lichtbundel knipperde zo af en toe uit en aan. Ik heb de hele tijd geen geluid gehoord en er waren nauwelijks auto's op straat. Er waren sowieso weinig mensen op straat en ik heb niemand gezien die het net als ik vanaf mijn balkon zag.

Pas toen het zich onder een paar bomen bevond (+/- 150 meter hier vandaan) leek het erop alsof er een kleine cirkel (ongeveer van 1 of 2 meter) was die bestond uit (blauwe) led lampen. Eigenlijk zag ik alleen de reflectie op de bladeren en het was dichterbij dan ik in eerste instantie dacht.

Toen ik dat zag (vlakbij een studenten flat) hoorde ik nog een groep jongeren juichen en schreeuwen, maar ik weet niet of dat gerelateerd was.
De reflectie op de wolken was ondertussen recht boven mijn flat, waardoor ik moest concluderen dat de straal niet helemaal vertikaal scheen.

Daarna ging het voor een paar minuten uit en toen het weer aanging verplaatste het zich verder in dezelfde richting naar de zijkant van de flat en uit het zicht. Ik kon alleen nog de weerkaatsing op de wolken zien en niet het object zelf.

Toen ik de straat op ging kon ik het helaas niet meer waarnemen.
Op de (waardeloze) camera van mijn telefoon zag ik helemaal niets, dus ik heb geen foto of video.

Top 3 ufo-boeken

  1. 1
    We zijn misschien niet alleen

    Taede A. Smedes

    We zijn misschien niet alleen

    Ufo’s toen en nu

  2. 2
    De ufo’s van Gorredijk

    Taede A. Smedes

    De ufo’s van Gorredijk

    Een historische constructie van een opmerkelijke ufo-golf in 1974

  3. 3
    UFO’s in België en Nederland

    Frederick Delaere

    UFO’s in België en Nederland

    De waarheid achter de waarneming

Reacties

Reacties die niet bijdragen aan een oplossing worden verwijderd. Plaats een melding als u zelf ook een UFO hebt gezien!

Meer: ufo-meldingen uit Utrecht, ufo-meldingen uit Utrecht

Foto wordt geladen

EXIF gegevens

Datum en tijd kunnen onjuist zijn wanneer deze verkeerd zijn ingesteld op de camera.