Airplane Alert Binoculars Brightness Caution Check Comment Cross Date Delete Direction Download Info Facebook Location Photo Rotate Search Sketch Star Tag Twitter Undo Video Weather Zoom in Zoom out

Details

NIJMEGEN, GD — Vannacht zag ik vanaf 2:30 AM ruim een uur lang verschillende lichtpuntjes in de lucht. Soms stonden ze stil of bewogen ze langzaam, maar soms bewogen ze ook heel snel van de ene kant naar de andere. Soms verdwenen ze uit het niets en kwamen ze ook weer terug. Op momenten zag ik wel meer dan tien lichtpuntjes tegelijk, maar alleen de aller felste lichtpuntjes kon ik met mijn camera (samsung s10) filmen. De lichtpuntjes leken een beetje te knipperen en soms werden ze ook opeens zoveel feller dat ze leken te flitsen, enkele keren leek deze flits ook blauw te zijn van kleur.
Op sommige momenten lijkt het ook alsof de omgeving om het lichtpuntje niet meer zwart is, maar dat daar omheen ook allerlei kleuren en subtiele bewegingen plaatsvinden. Dit laatste vind ik lastig uit te leggen, maar hiervoor kun je het best de video bekijken die ik bijvoeg. Ik heb er verschillende gemaakt maar de beste heb ik bijgevoegd.

Hieronder enkele toelichtingen bij het filmpje:

- 0:50 : Pas vanaf hier (50 seconden) wordt het lichtpuntje beter zichtbaar/ fel genoeg dat mijn camera het goed kan vastleggen (Enkele keren is het lichtpuntje even niet (goed) zichtbaar, maar vanaf 0:50, 3:20 en 4:40 is het lichtpuntje telkens weer goed zichtbaar).

-1:35 - 1:50 : Hier zie je dat het lichtpuntje eerst naar boven schiet, dan even blauw van kleur wordt, en vervolgens opeens snel naar links gaat.

- 2:20: Hierna zie je onder het felle lichtpuntje ook een wat minder fel lichtpuntje (dit soort puntjes zag ik met het blote oog nog een stuk of tien verspreid in de lucht gedurende ruim een uur).

- 3:30 - 3:40 : Hiertussen verdwijnt het lichtpuntje 2 seconden en komt het vervolgens weer tevoorschijn

- 3:40: Vanaf hier kan je zien wat ik bedoelde met 'Op sommige momenten lijkt het ook alsof de omgeving om het lichtpuntje niet meer zwart is, maar dat daar omheen ook allerlei kleuren en subtiele bewegingen plaatsvinden.' Ik zie bijvoorbeeld ook even blauwe vlekken in de lucht..

Verder zie je door het hele filmpje wat ik hierboven heb beschreven. Het lichtpuntje dat enigzins lijkt te 'flikkeren' of knipperen en van langzaam naar snel verschillende kanten op beweegt.

Wat het is? Geen idee, wel was het gaaf om te zien. Het was m'n moeders idee om het op dit meldpunt te zetten. Of het ook echt een UFO was/ UFO's waren weet ik natuurlijk niet. Maar wat het wel is weet ik ook niet.. Dusja dan is het toch wel een 'Unidentifed Flying Objected' oftewel een ongeïndentificeerd vliegend object.

Maar als jullie super logische verklaringen hebben waar ik nog niet aan heb gedacht dan hoor ik dat natuurlijk graag!

Video

Top 3 ufo-boeken

 1. 1
  We zijn misschien niet alleen

  Taede A. Smedes

  We zijn misschien niet alleen

  Ufo’s toen en nu

 2. 2
  In Plain Sight

  Ross Coulthart

  In Plain Sight

  An Investigation into UFOs and Impossible Science

 3. 3
  UFO’s in België en Nederland

  Frederick Delaere

  UFO’s in België en Nederland

  De waarheid achter de waarneming

Reacties

Reacties die niet bijdragen aan een oplossing worden verwijderd. Plaats een melding als u zelf ook een UFO hebt gezien!

Meer: ufo-meldingen uit Nijmegen, ufo-meldingen uit Gelderland

Foto wordt geladen

EXIF gegevens

Datum en tijd kunnen onjuist zijn wanneer deze verkeerd zijn ingesteld op de camera.