Airplane Alert Binoculars Brightness Caution Check Comment Cross Date Delete Direction Download Info Facebook Location Photo Rotate Search Sketch Star Tag Twitter Undo Video Weather Zoom in Zoom out

Details

  • Wat

    1 bol

  • Wanneer

    24 september 2016 (17:20)

  • Waar

    Oegstgeest,
    bewoog richting westen

  • Alle details weergeven

OEGSTGEEST, ZH — Ik was met mijn quadcopter aan het vliegen en zag toen ik recht omhoog keek (vanaf de zon gezien) een zeer helder object van vermoedelijk magnitude -2/-3. Het object was helder wit van kleur, duidelijk een bolletje wat een beetje langwerpig leek. Als amateur astronoom dacht ik natuurlijk meteen aan Venus, Jupiter of eventueel Sirius. Echter zijn die nu niet op die plek zichtbaar. Er was verder behalve de langzaam ondergaande zon niets anders aan objecten tegen de heldere hemel te zien. Ik heb daarop meerdere mensen opgebeld om mijn waarneming te controleren. 1 ervan bevestigde meteen vanuit Lisse het zeer heldere object en werd ook door deze waarnemer als een bolletje waargenomen met een licht langwerpige vorm.
Het object leek (moeilijk zonder referentie) in ieder geval hoger dan 30KM zich te bevinden. Ook gedacht aan de ISS wat qua helderheid wel overeenkomt, echter is deze niet zichtbaar. Ook gecontroleerd met sterrenkaarten en APP op mijn telefoon ter plekke, geen object wat zo helder is. Thuisgekomen was het object nog zichtbaar, mijn telescoop gepakt en gericht op deze "ster" echter hoe vaak ik het ook probeerde ik kreeg dit object niet zichtbaar door mijn telescoop (ik zal de uitlijning testen zodra het weer helder is). Al met al vond ik het vreemd. Een uur later was het object niet meer te zien terwijl het wel helder werd en sterren zichtbaar. Ik zou graag horen of iemand anders dit ook hoog aan de hemel heeft gezien en hopelijk een logische verklaring heeft. ps het was zeker geen wensballon.

Top 3 ufo-boeken

  1. 1
    We zijn misschien niet alleen

    Taede A. Smedes

    We zijn misschien niet alleen

    Ufo’s toen en nu

  2. 2
    De ufo’s van Gorredijk

    Taede A. Smedes

    De ufo’s van Gorredijk

    Een historische constructie van een opmerkelijke ufo-golf in 1974

  3. 3
    UFO’s in België en Nederland

    Frederick Delaere

    UFO’s in België en Nederland

    De waarheid achter de waarneming

Reacties

Reacties die niet bijdragen aan een oplossing worden verwijderd. Plaats een melding als u zelf ook een UFO hebt gezien!

Meer: ufo-meldingen uit Oegstgeest, ufo-meldingen uit Zuid-Holland

Foto wordt geladen

EXIF gegevens

Datum en tijd kunnen onjuist zijn wanneer deze verkeerd zijn ingesteld op de camera.