Airplane Alert Binoculars Brightness Caution Check Comment Cross Date Delete Direction Download Info Facebook Location Photo Rotate Search Sketch Star Tag Twitter Undo Video Weather Zoom in Zoom out

Details

SCHAGEN, NH — Vannacht werd ik rond 5 uur wakker door onweer. Ik had mijn gordijnen open staan en keek naar buiten toe. Het viel me op dat de bliksem niet de grond raken maar tussen de wolken plaats vond (wolk-wolk bliksem). De bliksem trok vervolgens langzaam naar het zuiden weg. Tot mijn grote verbazing zag ik rode lichtjes vrij dicht op elkaar. Ik dacht dat het een weer spiegeling was door mijn raam maar besloot toch maar even te kijken. Ik stond op en deed voor de zekerheid mijn raam open (om bijvoorbeeld weerspiegeling te voorkomen). Op dat moment was even een WTF momentje want wat sta ik nu naar te kijken?Ik zie het toch echt goed?Slaap ik niet meer?Ik geloof dat ik me zelf even geknepen heb om te kijken of ik wel echt wakker was en niet droomde. Ik dacht eerst dat het iets van een vuur- / bliksem bal was. Maar het flikkerde niet en was vrij 'statisch' rood licht. Voor mijn gevoel kwam het eerste van zuid naar het noorden toe, vervolgens zag ik het richting de zee weer verdwijnen achter de wolken. Het object 'zweefde' door de lucht daarom denk ik dat het geen vliegtuig was. De bewolking was niet hoog die nacht ik denk. Voor mijn gevoel bevond het object zich net onder de wolken. Ik vind het lastig om exact aan te geven hoe hoog het object vloog maar als ik een schatting zou moet doen zou het ongeveer 500 meter hoog zijn. Er was geen waarneembaar geluid. Ik heb nog geprobeerd snel een spiegel reflex camera te pakken helaas was het object toen al achter de wolken verdwenen.

Naar mijn inziens kunnen het twee dingen zijn geweest:

- Een helikopter die omvloog voor de bliksem.
Ik twijfel hier aan omdat ik geen geluid hoorde het de rode lichten niet knipperde (zoals bij een vliegtuig of helikopter).
--- Is er ergens een site waar je historische vlieg data kan ophalen van helikopters en/of (kleine) vliegtuigjes ?

- Een Drone
Misschien nog wel de meest logische verklaring (waar ik zelf mee ben gekomen). Ik heb wel een met een dji Phantom drone gevlogen. En weet dus ongeveer hoe deze er uitziet en hoe deze vliegt. Er zijn een paar elementen waarom ik hier aan twijfel:

1. De afstand die het object aflegde was te groot om hem in het zicht te houden. Met andere woorden de piloot moet al GPS punten hebben gewerkt om de drone te laten vliegen.

2. Lichten leken niet te knipperen (als hiervoor beschreven) terwijl ze dat van een dji Phantom. Volgens mijn bestaat er wel een situatie dat ze dit doen (rood licht niet knipperen) maar dan moet dit al een Error zijn o.i.d. zijn.

3. De regen en onweer waren echt net opgehouden..

4. Het was 5.15, wie vliegt er nou met een drone om die tijd..

Ik geloof niet in een buitenaardse oorsprong van het object, maar dat er een 'normale' verklaring voor is.

Graag hoor ik wat jullie er van denken!
Groetjes

De Vries

Top 3 ufo-boeken

 1. 1
  We zijn misschien niet alleen

  Taede A. Smedes

  We zijn misschien niet alleen

  Ufo’s toen en nu

 2. 2
  De ufo’s van Gorredijk

  Taede A. Smedes

  De ufo’s van Gorredijk

  Een historische constructie van een opmerkelijke ufo-golf in 1974

 3. 3
  UFO’s in België en Nederland

  Frederick Delaere

  UFO’s in België en Nederland

  De waarheid achter de waarneming

Reacties

Reacties die niet bijdragen aan een oplossing worden verwijderd. Plaats een melding als u zelf ook een UFO hebt gezien!

Meer: ufo-meldingen uit Schagen, ufo-meldingen uit Noord-Holland

Foto wordt geladen

EXIF gegevens

Datum en tijd kunnen onjuist zijn wanneer deze verkeerd zijn ingesteld op de camera.