Airplane Alert Binoculars Brightness Caution Check Comment Cross Date Delete Direction Download Info Facebook Location Photo Rotate Search Sketch Star Tag Twitter Undo Video Weather Zoom in Zoom out

Details

DRUNEN, NB — Ik bevond mij op het strand aan het Engelermeer bij Den Bosch.
In de lucht in het westen zag ik iets aankomen wat ik meteen niet kon thuis brengen. Ik dacht eerst dat het misschien een Parapant vlieger ( met zo'n motortje op de rug) wat die ik wel vaker boven Drunen zie in het begin van de avond bij goed weer. Ik bleef maar kijken omdat ik al snel zag dat het iets anders was. Ik zag hoog in de lucht ( althans zo leek het. Ik wist niet hoe hoog het ding zat omdat ik ook niet wist hoe groot het was) twee langgerekte driehoeken die met de punten ( aan de kortste as van de driehoeken) aan elkaar vast leken te zitten waarbij de driehoeken in een traag tempo leken te wentelen. Wentelen ten opzichten van elkaar aan de punt waar ze aan elkaar vast zaten . Frequentie schat ik op 1 in de twee seconden. Het geheel bewoog zich in een rechte lijn met gelijkblijvende snelheid van werst naar oost. Bijna recht over ons heen. Het maakte geen hoorbaar geluid en versnelde of vertraagde niet. De ogenschijnlijke snelheid was te vergelijken met de helft van een Airliner/Passagiersvliegtuig op 10 km hoogte. Het verdween oostelijk uit het gezichtsveld omdat het te klein werd voor het blote oog, net zoals het gekomen was. Er waren meer mensen om ons heen die het een opmerkelijke verschijning vonden en kennelijk ook niet wisten wat het was. Aerodynamisch klopte het niet . Ik ben zelf in de luchtvaarttechniek opgegroeid dus weet waar ik het over heb.
Ik heb geprobeerd er foto's van te maken maar er staat niet op dan lucht. Waarschijnlijk kon mijn camera het niet scherp krijgen en was het te klein om het in het schermpje van de camera te zien in het volle licht van die middag even later begon het vanuit het westen flink te regenen maar ik denk niet dat dat er iets mee te maken heeft.

Top 3 ufo-boeken

  1. 1
    We zijn misschien niet alleen

    Taede A. Smedes

    We zijn misschien niet alleen

    Ufo’s toen en nu

  2. 2
    De ufo’s van Gorredijk

    Taede A. Smedes

    De ufo’s van Gorredijk

    Een historische constructie van een opmerkelijke ufo-golf in 1974

  3. 3
    UFO’s in België en Nederland

    Frederick Delaere

    UFO’s in België en Nederland

    De waarheid achter de waarneming

Reacties

Reacties die niet bijdragen aan een oplossing worden verwijderd. Plaats een melding als u zelf ook een UFO hebt gezien!

Meer: ufo-meldingen uit Drunen, ufo-meldingen uit Noord-Brabant

Foto wordt geladen

EXIF gegevens

Datum en tijd kunnen onjuist zijn wanneer deze verkeerd zijn ingesteld op de camera.