Airplane Alert Binoculars Brightness Caution Check Comment Cross Date Delete Direction Download Info Facebook Location Photo Rotate Search Sketch Star Tag Twitter Undo Video Weather Zoom in Zoom out

Details

  • Wat

    6 objecten

  • Wanneer

    13 januari 2013 (06:00)

  • Waar

    Bodegraven,
    bewoog richting noordoosten

  • Alle details weergeven

BODEGRAVEN, ZH — Op zondag 13 januari reden wij plm. 7:00 uur op de N219, de weg tussen Capelle aan den IJssel en Nieuwerkerk aan den IJssel, richting de A20.
Op dat moment al zag ik 2 heldere oranje lichten in de verte boven de aarde hangen.
Later reden we op de A20, richting Gouda. Dezelfde lichten zagen we op een andere plek. Achteraf geschat op grond van de kaart: in noordoostelijke richting getrokken.
Na zo’n 5 minuten rijden, inmiddels op de A12 richting Utrecht, haalden we een aantal van de lichten in; ze waren links van ons te zien. Het aantal was groter dan ik in eerste instantie had gezien, uiteindelijk bij elkaar een stuk of 6.
Het is wat moeilijk in te schatten hoe hoog de objecten vlogen.
We dachten eerst dat het helikopters waren, omdat die vaak op vergelijkbare hoogte vliegen. Én er bleken, nu we er dichter bij waren, op de objecten behalve het oranje licht ook verschillende andere lichten te zitten, aan de bovenkant. Maar dergelijk helder oranje licht heb ik eerlijk gezegd nooit gezien bij een helikopter in het donker.
Een stuk of twee bleven er achter op gegeven moment; deze leken stil te hangen. Terwijl er verderop weer een paar links vóór ons in beeld kwamen, die we eerder nog niet hadden gezien. Een paar bleven een poosje met dezelfde snelheid als wij zelf hadden (ongeveer 120 km/uur) evenwijdig aan de A12 vliegen.
Hoe de vorm was hebben we helaas niet precies kunnen zien (aan het maken van een foto heb ik helemaal niet gedacht; daarbij ook grote twijfels of dat sowieso een duidelijk beeld opgeleverd zou hebben vanuit de auto).
Uiteindelijk zagen we na Woerden de objecten niet meer.
We gingen op vakantie en vergaten dit.
Tot we na onze vakantie in het AD (van 14 januari) een ingezonden stuk lazen als reactie op een artikel, dat kennelijk in de week voordat we weggingen, in deze krant gestaan had. Wat wij namelijk hebben gezien waren ook absoluut geen meteorieten (en zeker ook geen Thaise lampions).
Het houdt me sindsdien bezig.
Via Google kwam ik op deze site. Vond het frappant dat er soortgelijke meldingen waren.
Ik heb een paar vragen:
- Ik heb geprobeerd via Google te achterhalen of er op de ochtend van 13 januari politie- of andere activiteiten zijn geweest met helikopters, want als we het aantal objecten in beschouwing nemen (plm. 6) moet er toch zeker e.e.a. in het nieuws terecht gekomen zijn betreffende deze eventuele actie. Ik heb echter niets kunnen vinden. Is er misschien iemand, die hierover wel iets meer kan vertellen?- Zijn er mensen, die weten of er helikopters zijn die zijn uitgerust met helder oranje schijnende lampen en waarvoor worden deze dan gebruikt?- We reden daar niet alleen op de A12, hoewel het niet druk was. Maar misschien zijn er toch andere mensen die dit ook hebben waargenomen.
Reageert u aub als dit het geval is en vertelt u dan wat uw ideeën hierover zijn?Al met al: ik ben benieuwd naar eventuele reacties...
PS: plaatsbepaling op de kaart is de plek, waarvan wij ons menen te herinneren dat een paar van de objecten met ons "meevlogen".

Top 3 ufo-boeken

  1. 1
    We zijn misschien niet alleen

    Taede A. Smedes

    We zijn misschien niet alleen

    Ufo’s toen en nu

  2. 2
    De ufo’s van Gorredijk

    Taede A. Smedes

    De ufo’s van Gorredijk

    Een historische constructie van een opmerkelijke ufo-golf in 1974

  3. 3
    UFO’s in België en Nederland

    Frederick Delaere

    UFO’s in België en Nederland

    De waarheid achter de waarneming

Reacties

Reacties die niet bijdragen aan een oplossing worden verwijderd. Plaats een melding als u zelf ook een UFO hebt gezien!

Meer: ufo-meldingen uit Bodegraven, ufo-meldingen uit Zuid-Holland

Foto wordt geladen

EXIF gegevens

Datum en tijd kunnen onjuist zijn wanneer deze verkeerd zijn ingesteld op de camera.