Airplane Alert Binoculars Brightness Caution Check Comment Cross Date Delete Direction Download Info Facebook Location Photo Rotate Search Sketch Star Tag Twitter Undo Video Weather Zoom in Zoom out

Details

CULEMBORG, GD — Ik heb dit object al wel vaker gespot vlak boven mijn huis maar deze keer reageerde het object (een donutvorm met een verlichte rand?) op lichtsignalen die ik direct op het object richtte.

Vorig jaar heb ik het object voor het eerst een paar keer waargenomen waarbij het ook kriskras door de lucht bewoog, echter het verschil met de waarneming van gisteren is dat deze nu wit van kleur bleef waar hij vorig jaar bleef veranderen tussen verschillende kleuren (rood, blauw- en groen). Ik dacht eerst dat het een ster was maar het object lijkt te veranderen van positie (zie tekening). Ik was compleet verrast en heb gisteren slecht één foto kunnen nemen (zie afbeelding). Het lijkt op een soort donut met een verlichte rand.

Ik dacht dat ik gek werd en heb mijn vriendin erbij gehaald om ook naar het object te kijken. Ook zij constateerde dat het object bewoog door de lucht.

Gisteren leek het zelfs erop dat het object reageerde op lichtsignalen wat ik op het object richtte waardoor het soort van hysterisch kriskras door de lucht begon te bewegen maar wel een stationaire positie behield. het leek net op een vuurvliegje wat in de lucht hangt.

Helaas heb ik de waarneming van gisteren niet kunnen filmen (mijn onderkaak lag ondertussen op de grond van verbazing). Echter heb ik de waarneming van vorig jaar wel gefilmd en opgenomen met een (geloof het of niet) camcorder.

Gezien het verschil in kleur kan het zijn dat het niet hetzelfde object betreft echter hingen ze wel bijna op de identieke locatie (2x voor het huis, 1x achter het huis).

Als het interessant genoeg is kan ik kijken of ik deze ook op kan sturen.

Foto's

 • Bewegende donut welke reageerde op licht. foto
 • Bewegende donut welke reageerde op licht. foto

Top 3 ufo-boeken

 1. 1
  We zijn misschien niet alleen

  Taede A. Smedes

  We zijn misschien niet alleen

  Ufo’s toen en nu

 2. 2
  De ufo’s van Gorredijk

  Taede A. Smedes

  De ufo’s van Gorredijk

  Een historische constructie van een opmerkelijke ufo-golf in 1974

 3. 3
  UFO’s in België en Nederland

  Frederick Delaere

  UFO’s in België en Nederland

  De waarheid achter de waarneming

Reacties

Reacties die niet bijdragen aan een oplossing worden verwijderd. Plaats een melding als u zelf ook een UFO hebt gezien!

Meer: ufo-meldingen uit Culemborg, ufo-meldingen uit Gelderland

Foto wordt geladen

EXIF gegevens

Datum en tijd kunnen onjuist zijn wanneer deze verkeerd zijn ingesteld op de camera.