Airplane Alert Binoculars Brightness Caution Check Comment Cross Date Delete Direction Download Info Facebook Location Photo Rotate Search Sketch Star Tag Twitter Undo Video Weather Zoom in Zoom out

Details

  • Wat

    1 schijf

  • Wanneer

    15 november 2012 (18:09)

  • Waar

    Beesd,
    bewoog richting noordoosten

  • Alle details weergeven

BEESD, GD — Het was augustus 1995. We reden met z'n vieren in de auto over de A2 naar het noorden tussen Den Bosch en Utrecht in. Het was in de avondschemer toen we links voor ons op zo'n 500-700m een fel verlicht weiland zagen. Ik dacht meteen aan een voetbalwedstrijd. De verlichting leek te bestaan uit een soort mast met bovenin een nogal groot rond frame met een diameter van 40-50m vanwaar felle witte lichten naar beneden schenen. Ik vond het wel raar omdat er nou eenmaal nergens een lichtmast midden in een voetbalveld staat. Na een seconde of 7 begon de grote cirkel zich vrij langzaam naar rechts te bewegen. We waren nu nog maar ± 250m van het object verwijderd. We zagen nu alle vier duidelijk dat het een grote schijf was. Het object zweefde op slechts zo'n 50m hoogte vanuit het Westen over de A2 heen richting het Oosten. Opeens schoot dat ding onder een hoek van ±30 graden in diezelfde richting weg, en liet een fel wit lichtspoor achter wat 1, 5 seconde bleef hangen. De reactie van alle vier in de auto was dan ook: "WWWWOOOOOWWW!". We hebben het er nog tijden over gehad om maar te verifiëren of we alle vier wel hetzelfde hadden gezien. Maar we konden hier niets anders van maken. Het was écht spectaculair!
Doordat de UFO aanvankelijk stil stond boven een veld met daaromheen boerderijen en enkele bomen konden we d.m.v. onze rijsnelheid vrij exact de afstand tot, en de hoogte boven de grond en de diameter van de schijf inschatten. De objecten op de grond in die buurt waren nl het referentiepunt.
ER MOETEN TOCH MINSTENS 50 MENSEN ZIJN DIE DIT HEBBEN GEZIEN?

Top 3 ufo-boeken

  1. 1
    We zijn misschien niet alleen

    Taede A. Smedes

    We zijn misschien niet alleen

    Ufo’s toen en nu

  2. 2
    De ufo’s van Gorredijk

    Taede A. Smedes

    De ufo’s van Gorredijk

    Een historische constructie van een opmerkelijke ufo-golf in 1974

  3. 3
    UFO’s in België en Nederland

    Frederick Delaere

    UFO’s in België en Nederland

    De waarheid achter de waarneming

Reacties

Reacties die niet bijdragen aan een oplossing worden verwijderd. Plaats een melding als u zelf ook een UFO hebt gezien!

Meer: ufo-meldingen uit Beesd, ufo-meldingen uit Gelderland

Foto wordt geladen

EXIF gegevens

Datum en tijd kunnen onjuist zijn wanneer deze verkeerd zijn ingesteld op de camera.