Airplane Alert Binoculars Brightness Caution Check Comment Cross Date Delete Direction Download Info Facebook Location Photo Rotate Search Sketch Star Tag Twitter Undo Video Weather Zoom in Zoom out

Details

MAKKUM, FR — Ik zag het object terwijl ik reed op de A7 richting Amsterdam tussen knooppunt Zurich en Kornwerderzand. Het object stond stil en leek ongeveer tussen Sotterum en Makkum te hangen.

Het object leek een dunne sigaar vorm te hebben met rode lichtjes die pulserde van de een naar de andere kant van het object.
De vorm was moeilijk te zien om dat het al begon donker te worden en door de afstand en regen die op het moment viel.

De kleur rood van lichtjes lijkt heel erg op de kleur rood die ook door de waarschuwing lichten van windmolens word gebruikt en door navigatie lichten van vliegtuigen en helikopters.
Alleen ze waren niet zo fel en oogte kleiner, ik zag geen groen of wit licht op het object.

De hoogte schatting ik in ongeveer op de hoogte van een moderne windmolen als die daar zou staan, ongeveer 180 meter als ik het vergelijk met de windmolens die in het IJsselmeer staan.

Ik sluit uit dat dit een windmolen kan zijn gezien ik in de buurt woon en waar het object zich bevond geen windmolen staan, de dichtstbijzijnde windparken Nij Hiddum-Houw bevond zich meer noordelijker en het andere park windpark Fryslân bevind zich ten westen.

Er staat een traditionele windmolen genaamd Cornwerdermolen in de buurt van Sotterum maar deze is te kort en normaal niet zichtbaar.

Ik kon het object alleen voor ongeveer 2~3 minuten observeren terwijl ik reed van knooppunt Zurich naar Kornwerderzand. Zodra ik voorbij Kornwerderzand was kon ik het object niet meer zien omdat het nu achter mij was een de bebouwing van Kornwerderzand en de sluizen mij zicht blokkeerde.

Helaas had ik geen tijd om bij de afslag Kornwerderzand af van de snelweg te gaan zodat ik het object langer kon observeren. Dit omdat ik al laat was voor een afspraak. Ongeveer een uur later op de weg terug in de tegengestelde richting was het object niet meer zichtbaar.

Gezien het object stil hing en hoogte sluit ik zelf een vliegtuig uit. Een helikopter sluit ik ook uit gezien ik deze wel vaker in de avond en nacht heb gezien en dit object leek hier echt niet op.
Wat nog wel kan zijn drones, maar gezien dat het object leek een sigaar vorm te hebben en de grote lijkt me dit onwaarschijnlijk.

Top 3 ufo-boeken

 1. 1
  We zijn misschien niet alleen

  Taede A. Smedes

  We zijn misschien niet alleen

  Ufo’s toen en nu

 2. 2
  De ufo’s van Gorredijk

  Taede A. Smedes

  De ufo’s van Gorredijk

  Een historische constructie van een opmerkelijke ufo-golf in 1974

 3. 3
  UFO’s in België en Nederland

  Frederick Delaere

  UFO’s in België en Nederland

  De waarheid achter de waarneming

Reacties

Reacties die niet bijdragen aan een oplossing worden verwijderd. Plaats een melding als u zelf ook een UFO hebt gezien!

Meer: ufo-meldingen uit Makkum, ufo-meldingen uit Friesland

Foto wordt geladen

EXIF gegevens

Datum en tijd kunnen onjuist zijn wanneer deze verkeerd zijn ingesteld op de camera.