Airplane Alert Binoculars Brightness Caution Check Comment Cross Date Delete Direction Download Info Facebook Location Photo Rotate Search Sketch Star Tag Twitter Undo Video Weather Zoom in Zoom out

Details

IJMUIDEN, NH — 25-10-1978 staat in mijn geheugen gegrift en zal deze ervaring nooit vergeten. Ik heb dit tot nu lang voor mij zelf gehouden en nooit aan iemand verteld.
Ik had die avond een vergadering in IJmuiden maar kwam daar te vroeg op de plaats van bestemming aan en ben door gereden naar de pier om nog even van het uitzicht over zee te genieten. Na ongeveer tien minuten kreeg iets te zien wat ik nooit meer zal vergeten. In de lichtbundel van de vuurtoren verschenen 3 discussen die op ongeveer honderdmeter boven de zee en vlak langs de kust, 500/600 meter recht voor mij, voorbij vlogen in westelijke richting. De discussen vlogen verticaal in een driekhoek formatie een waren onderling met elkaar verbonden. In de lichtbundel van de vuurtoren waren ze hooguit 4/5 seconden uitzonderlijk duidelijk zichtbaar. Diameter; naar schatting 60/80 meter. Afstand tussen de schijven; ongeveer 10 meter. Er was geen verlichting nog voortstuwing verbranding te zien. Geluid heb ik niet gehord omdat ik in de auto zat. Kleur; grijs metaalachtig. De voorste schijf was met de 2 achterliggende schijven die boven elkaar vlogen met een soort kabel of slang verbonden. Op het tijdstip van de waarneming waren er geen andere bezoekers op de pier om mijn waarneming te bevestigen helaas. De weersomstandigheden waren goed op een paar hogergelegen wolken na. De volgende dagen in de kranten gekeken of er meer waarnemingen zijn geconstateerd, helaas niets. Je zou zeggen dat deze waarneming op kustradar te zien moet zijn geweest. Na deze ervaring ben ik alles, voor zover er documentatie was, gaan lezen. Dit is mijn verhaal naar waarheid omschreven zonder voorkennis over UFO's of wat dan ook.

Top 3 ufo-boeken

  1. 1
    We zijn misschien niet alleen

    Taede A. Smedes

    We zijn misschien niet alleen

    Ufo’s toen en nu

  2. 2
    De ufo’s van Gorredijk

    Taede A. Smedes

    De ufo’s van Gorredijk

    Een historische constructie van een opmerkelijke ufo-golf in 1974

  3. 3
    UFO’s in België en Nederland

    Frederick Delaere

    UFO’s in België en Nederland

    De waarheid achter de waarneming

Reacties

Reacties die niet bijdragen aan een oplossing worden verwijderd. Plaats een melding als u zelf ook een UFO hebt gezien!

Meer: ufo-meldingen uit IJmuiden, ufo-meldingen uit Noord-Holland

Foto wordt geladen

EXIF gegevens

Datum en tijd kunnen onjuist zijn wanneer deze verkeerd zijn ingesteld op de camera.