Airplane Alert Binoculars Brightness Caution Check Comment Cross Date Delete Direction Download Info Facebook Location Photo Rotate Search Sketch Star Tag Twitter Undo Video Weather Zoom in Zoom out

Details

VLAARDINGEN, ZH — Mijn aandacht ging in eerste instantie naar een (zoveelste) vliegtuig dat je eerst vanuit je ooghoek ziet, en daarna gericht naar kijkt. Het was een hoog vliegend (passagiers/lijn?) vliegtuig waar verder niet veel details meer van waar te nemen zijn.
Toen ik dichtbij het vliegtuig (zo goed als de positie van het vliegtuig kruisend) eerst één, toen twee, objecten zag, stopte ik om goed te kunnen kijken.
Het waren twee bolvormige, grijs/metaal kleurige, objecten die in een rechte lijn richting het westen gingen en na korte tijd (± 30 seconden) geleidelijk uit het zicht verdwenen (niet in de verte door de afstand, maar door wolken denk ik, of gebrek aan contrast door de grote afstand).
Ze gingen sneller dan het vliegtuig, maar niet alarmerend veel sneller.
Wat me nog goed bijgebleven is, zijn de glinsteringen van zonlicht weerkaatsing die er op een bepaald moment vanaf kwamen, waardoor de kleur richting wit/zilver-metaliek ging. Dit zie je ook wel eens bij (lager vliegende) vliegtuigen. Dat was een moment van zekerheid dat er daadwerkelijk iets was, want anders was het onopmerkelijk genoeg geweest om het af te doen als bijvoorbeeld visuele schimmen waar je achteraf niet zeker van bent of het er wel echt was.
Ook keek ik even om me heen om te kijken of er iemand in de buurt was, maar er was op dat moment niemand in zicht.
Ik weet nog goed dat ik dacht "hmm, dit is nieuw...", maar ik kreeg er niet echt een ongemakkelijk gevoel bij, want gezien de huidige technologische stand van zaken kan ik me goed voorstellen dat het één of andere drone is die ik (nog) niet eerder gezien heb of gewoon onherkenbaar door de afstand.
Het was helder met hier en daar een wolkje.
Ook al zou ik m'n mobiel bij me gehad hebben, het was al voorbij voordat ik me gerealiseerd zou hebben om een foto/filmpje te maken.

Top 3 ufo-boeken

 1. 1
  We zijn misschien niet alleen

  Taede A. Smedes

  We zijn misschien niet alleen

  Ufo’s toen en nu

 2. 2
  De ufo’s van Gorredijk

  Taede A. Smedes

  De ufo’s van Gorredijk

  Een historische constructie van een opmerkelijke ufo-golf in 1974

 3. 3
  UFO’s in België en Nederland

  Frederick Delaere

  UFO’s in België en Nederland

  De waarheid achter de waarneming

Reacties

Reacties die niet bijdragen aan een oplossing worden verwijderd. Plaats een melding als u zelf ook een UFO hebt gezien!

Meer: ufo-meldingen uit Vlaardingen, ufo-meldingen uit Zuid-Holland

Foto wordt geladen

EXIF gegevens

Datum en tijd kunnen onjuist zijn wanneer deze verkeerd zijn ingesteld op de camera.