Airplane Alert Binoculars Brightness Caution Check Comment Cross Date Delete Direction Download Info Facebook Location Photo Rotate Search Sketch Star Tag Twitter Undo Video Weather Zoom in Zoom out

Details

BITGUM, FR — Gisteravond was ik in mijn achtertuin om mijn kas deur te sluiten en keek omhoog in de lucht omdat het een heldere sterrenavond was. Ik kijk altijd graag naar boven en weet hoe in de nacht een vliegtuig of helikopter, Satelliet of ISS ruimtestation of een vallende ster eruit ziet. Ik woon naast de vliegbasis van Leeuwarden in Beetgum wat west noord west gelegen van de basis ligt. Ook ben ik bekend met vliegverkeer van verschillende straaljagers en weet hoe dat in de nacht eruit ziet..

Maar nu zag ik iets wat ik nog nooit eerder gezien heb. Boven mij vloog richting het oosten een object wat twee of drie rode lichten bevatte. De lichten waren niet heel vel. Het object was solide en ik kon zien dat het een driehoekige vorm had waarvan ik alleen de randen zag. Het midden was wat grijzig en wazig. Het vloog met een zeer hoge snelheid richting het oosten waarna het van snelheid verminderde en in een hoek van +/_ 30 graden met een hoge snelheid richting oost zuid oost afboog. De snelheid was alsof een F35 met volle snelheid voorbij vloog, alleen was dit object volledig geluidloos. Qua grote was het ook vergelijkbaar met een F35 wat op ongeveer drie kilometer hoogte vloog. Het inschatten van grootte is lastig omdat het moeilijk te zien is op wat voor hoogte het vloog. Stel het zou vliegen op 10 KM dan was dit object meer dan vijf keer zo groot dan een lijnvliegtuig.
Ik heb na wat speurwerk op het internet een foto gevonden uit België van het jaar 1990. Hier lijk het wel wat op alleen de lichten waren minder vel en de driehoek was grijzer en waziger.

Foto's

  • Grijze driehoek met rode lichten foto

Top 3 ufo-boeken

  1. 1
    We zijn misschien niet alleen

    Taede A. Smedes

    We zijn misschien niet alleen

    Ufo’s toen en nu

  2. 2
    De ufo’s van Gorredijk

    Taede A. Smedes

    De ufo’s van Gorredijk

    Een historische constructie van een opmerkelijke ufo-golf in 1974

  3. 3
    UFO’s in België en Nederland

    Frederick Delaere

    UFO’s in België en Nederland

    De waarheid achter de waarneming

Reacties

Reacties die niet bijdragen aan een oplossing worden verwijderd. Plaats een melding als u zelf ook een UFO hebt gezien!

Meer: ufo-meldingen uit Bitgum, ufo-meldingen uit Friesland

Foto wordt geladen

EXIF gegevens

Datum en tijd kunnen onjuist zijn wanneer deze verkeerd zijn ingesteld op de camera.