Airplane Alert Binoculars Brightness Caution Check Comment Cross Date Delete Direction Download Info Facebook Location Photo Rotate Search Sketch Star Tag Twitter Undo Video Weather Zoom in Zoom out

Details

  • Wat

    5 objecten gedurende 1 uur

  • Wanneer

    18 augustus 2012 (20:30)

  • Waar

    Leiderdorp,
    bewoog richting westen

  • Alle details weergeven

LEIDERDORP, ZH — Zitten na bbq buiten en het is ondanks de tijd (na 22:00 u.) nog warm. Automatisch kijken we (mijn moeder, die bij ons logeert, zoontje nr. 2 en ik) naar boven als het geleidelijk donkerder wordt. Ik toon mijn zoontje van 11 'De hemel bij nacht', een sterrenkijkpakket met kaarten en hemelschijf, en laat hem zien hoe je met de Grote Beer het Noorden vindt etc.
Als het eenmaal donker is, is er veel activiteit aan de hemel: behalve vliegtuigen, satellieten, achtereenvolgens:
nr. 1 van links van de steel van de Grote Beer (in het Westen) beweegt een lichter en aan het eind zwakker wordend en uiteindelijk helemaal verdwijnend wit lichtje zich schokkerig en (licht) slingerend in Oostelijke richting;
nr. 2 zelfde effect maar de richting is nu meer Zuid-Noord en dit lichtpuntje wordt door een korte parallelle meteorietstreep gevolgd in dezelfde richting;
nr. 3 is weer in de tegenovergestelde richting van nr. 1;
nr. 4 weer hetzelfde als nr. 1.
Het opvallende dat wij alle 3 waarnamen was het schokkerige en (licht) slingerende effect!

Echter, de waarneming waar het hoofdzakelijk om draait is nr. 5.
Het is weer wat later en deze wordt het eerst door mijn zoontje gezien. Ik zelf zie het pas enkele seconden later omdat het een dof donkergrijs-/'grafietkleurig object is en mijn ogen niet meer zo goed zijn 'as vroegah'.
Mijn zoontje roept "Daar-- daar! Kijk dan zie je het niet?!" Maar toen ik zag het ook goed. Op het moment dat ik het zag bewoog het object zich ook al boven ons en in richting de kust (Westen), parallel aan de loop van de Dwarswetering.
Het moet tegen of na elven geweest zijn. Opnamen maken was hier evenmin bij; het ging te snel en bovendien was het, zoals gezegd, heel donker.
Het object had een 'donkere', grafietachtige ruit-/pastillevorm met 4 lichten ('TL-buizen') op evenveel pastille- of ruitvormige onderdelen, die de bodem van het object vormden. De 'TL-buizen' waren 4 op neonbuizen lijkende lichten die tamelijk snel en in één vast patroon of ritme afwisselend aan- en uitgingen.
Ik heb nog nooit zoiets gezien. Het leek niet heel hoog te vliegen, misschien op vijftig, zestig meter maar niet hoger dan honderd (of het was veel groter dan wij vermoedden), we hoorden niets en het bewoog over onze wijk van Oost naar West. Ik schat dat het 2 à 3 maal zo snel voortbewoog als een satelliet lijkt te doen dus aardig snel. Met haar al wat oudere ogen was mijn moeder overigens niet in staat het waar te nemen. Het was ook snel voorbij.
Grootte (bij hoogte van ca. 50 mtr.): ca. 20 bij 7 meter op de breedste punten).
Het was een erg boeiende ervaring en ik heb het die nacht meteen opgeschreven. Uniek! Zoals gezegd was er meer te doen in de hemel maar dit laatste object spande wel de kroon.
De bijgaande schets wordt om de een of andere reden -na meerdere pogingen (ook via mail met de beheerders) - hier helaas niet geplaatst.

(Overigens heb ik -dit terzijde- in 2012 en in het jaar daarop, in de maanden juli en augustus, in Frankrijk óók vergelijkbare bewegingen van lichtpuntjes ('sterren') als in nr. 1 bij de staart van de Grote Beer gezien).

Top 3 ufo-boeken

  1. 1
    We zijn misschien niet alleen

    Taede A. Smedes

    We zijn misschien niet alleen

    Ufo’s toen en nu

  2. 2
    De ufo’s van Gorredijk

    Taede A. Smedes

    De ufo’s van Gorredijk

    Een historische constructie van een opmerkelijke ufo-golf in 1974

  3. 3
    UFO’s in België en Nederland

    Frederick Delaere

    UFO’s in België en Nederland

    De waarheid achter de waarneming

Reacties

Reacties die niet bijdragen aan een oplossing worden verwijderd. Plaats een melding als u zelf ook een UFO hebt gezien!

Meer: ufo-meldingen uit Leiderdorp, ufo-meldingen uit Zuid-Holland

Foto wordt geladen

EXIF gegevens

Datum en tijd kunnen onjuist zijn wanneer deze verkeerd zijn ingesteld op de camera.