Airplane Alert Binoculars Brightness Caution Check Comment Cross Date Delete Direction Download Info Facebook Location Photo Rotate Search Sketch Star Tag Twitter Undo Video Weather Zoom in Zoom out

Details

KOLLUMERPOMP, FR — Ik heb tijdens het wandelen in de avond rond 18:00 een lichtbol kunnen treffen in Noordoostelijke richting, de omvang was niet groter dan de gemiddelde ster maar opvallend helder. De bewegingen en koers van het object varieerde van willekeurig zigzaggend in korte afstanden naar totale stilstand en lijnrechte precisie op de lange afstand. Ik trof het object (naar schatting) 300/400 meter boven de weilanden. Toen ik m'n mobiel pakte om het vast te leggen verdween het, ik zag al snel dat ik kwa kwaliteit niet veel aan m'n mobiel had om ook maar een vast referentiepunt aan heldere focus te kunnen houden. Ik heb de lichtbol ongeveer een minuut kunnen zien. Ik heb zonder met m'n mobiel bezig te zijn 5 minuten gewacht waarna ik het object hoger vanuit een meer Oostelijke hoek diagonaal door terug zag komen naar het punt waar ik hem eerst trof. Dit gebeurde in een rappe en strakke lijn op een redelijk lange afstand waardoor ik niet meer aan een drone of iets dergelijks kon denken. Dit gebeurde in een enkele seconde waarna het nog enkele seconden bleef zweven. Het object verdween en na nog 5 minuten te wachten besloot ik richting Noordwestelijke richting door te lopen. Vanuit een Zuidwestelijke richting trof ik een 2e lichtbol, ik had m'n twijfels of dit dezelfde kon zijn. Het bewoog meer ongecontroleerd in verschillende richtingen op korte afstanden. Ik merkte op dat 2 jachtvliegtuigen in strakke formatie van Zuidwestelijke richting naar het Noorden bleken te gaan. Ik weet dat er de laatste tijd veel oefeningen worden gedaan en ik heb hier van te voren ook rekening mee gehouden. De 2 jachtvliegtuigen leken van de lichtbol weg te vliegen waarna ze rond een wolkendek met een bijna onmogelijke bocht weer terug leken te gaan. Tijdens deze draai in formatie merkte ik vanuit de wolken een 3e lichtbol op in korte afstand van de jachtvliegtuigen. Het liet zich kort zien in een ophelderend licht waarna de 2e lichtbol verdween. Het vaste lichtpunt vanuit de wolken was absoluut niet te vergelijken met een ster. De formatie van jachtvliegtuigen leek richting Zuidwestelijke richting door te vliegen. Het zien van de 2e en 3e lichtbol duurde bij elkaar ongeveer 1 minuut.
Ik besloot verder te wandelen (Noord-West) om hopelijk meer te zien. Rond 18:30 heb ik vanuit Noordoostelijke richting nog een lichtflits gezien van een wegschietend lichtobject naar het Westen, opnieuw niet te vergelijken met een vallende ster of iets dergelijks.
Ik was alleen tijdens deze ervaringen.
Het licht van de objecten was wit van kleur, bijzonder helder en intens.
Tijdens het zien van de eerste lichtbol heb ik niets gehoord, tijdens de 2e en 3e heb ik niets anders dan de jachtvliegtuigen kunnen horen.

Top 3 ufo-boeken

  1. 1
    We zijn misschien niet alleen

    Taede A. Smedes

    We zijn misschien niet alleen

    Ufo’s toen en nu

  2. 2
    De ufo’s van Gorredijk

    Taede A. Smedes

    De ufo’s van Gorredijk

    Een historische constructie van een opmerkelijke ufo-golf in 1974

  3. 3
    UFO’s in België en Nederland

    Frederick Delaere

    UFO’s in België en Nederland

    De waarheid achter de waarneming

Reacties

Reacties die niet bijdragen aan een oplossing worden verwijderd. Plaats een melding als u zelf ook een UFO hebt gezien!

Meer: ufo-meldingen uit Kollumerpomp, ufo-meldingen uit Friesland

Foto wordt geladen

EXIF gegevens

Datum en tijd kunnen onjuist zijn wanneer deze verkeerd zijn ingesteld op de camera.