UFO Meldpunt Nederland

Over UFO Meldpunt Nederland

“When you have eliminated the impossible, whatever remains, however improbable, must be the truth.”

— Sherlock Holmes

Er zijn talloze theorieën over waarom UFO-berichtgeving zich veelal beperkt tot blogs, YouTube en andere subjectieve kanalen. Daarmee willen wij u niet vermoeien. Feit is dat het onderwerp in de meeste landen zelden gedekt wordt door de plaatselijke, mainstream media. Met dit objectieve platform hopen we Nederland te informeren en het onderwerp beter bespreekbaar te maken.

Meldingen en reacties

Het platform is opgericht om getuigen van een eventuele verklaring te voorzien, door middel van de collectieve kennis en ervaring van onze bezoekers. Zodoende faciliteren wij in zowel het melden van waarnemingen als het reageren daarop, en hopen daarmee het kleine percentage daadwerkelijk onverklaarbare UFO-meldingen boven water te krijgen.

Meldingen per maand

Meldingen per provincie

Meldingen per vorm

Buitenaards bezoek

UFO staat voor Unidentified Flying Object, ofwel ongeïdentificeerd vliegend voorwerp. Niets aan deze term impliceert een buitenaardse oorsprong. Het betreft alle voorwerpen of verschijnselen in de lucht waarvan de oorsprong onduidelijk is. Er zijn echter gevallen van objecten waarvan de vluchteigenschappen onze tot dusver bekende technologie tart. Het zijn deze uitzonderlijke incidenten waarbij een buitenaardse verklaring soms de meest waarschijnlijke lijkt.

UFO Meldpunt Nederland neemt geen standpunt in de waarschijnlijkheid van buitenaards bezoek.

Historische UFO's

De Doop van Christus (1710)
Aert de Gelder

Waarnemingen van vreemde, vliegende objecten dateren al sinds het begin van de opgeschreven geschiedenis. In het Oude Testament noemt de profeet Ezechiël (1:16) een glanzend "wiel midden in een ander wiel … afgezet met ogen" dat neerdaalde uit de lucht. Een beeld waar volgens sommigen een UFO-referentie in schuilt. In 1450 v.Chr., in het Egypte van farao Thoetmosis III, spreken de Egyptische geschriften over "ringen van vuur" feller dan de zon en ongeveer vijf meter in doorsnee, die enkele dagen verschenen en uiteindelijk verdwenen in de hemel. De Romeinse auteur Julius Obsequens schreef in zijn boek over wonderen Liber de prodigiis dat in 91 v.Chr "een rond voorwerp, als een bol of een rond schild zijn weg zocht in de hemel". In 1255 zagen de Japanse generaal Yoritsume en zijn leger bollen van licht dansen boven Kyoto. Op 14 april 1561 werd in Duitsland een groot aantal objecten gezien boven Nuremberg die verwikkeld leken in een luchtgevecht omschreven als "een beangstigend spektakel".

Voor meer historische UFO's (pre-1940) kunt u verder lezen op UFO Evidence (Engels). Tevens hebben we een selectie gemaakt van een aantal interessante boeken over het onderwerp.