Airplane Alert Binoculars Brightness Caution Check Comment Cross Date Delete Direction Download Info Facebook Location Photo Rotate Search Sketch Star Tag Twitter Undo Video Weather Zoom in Zoom out

Details

  • Wat

    1 driehoek

  • Wanneer

    25 maart 2016 (20:04)

  • Waar

    Houten,
    bewoog richting noordoosten

  • Alle details weergeven

HOUTEN, UT — Ik stond in mijn tuin met mijn telescoop te kijken toen ik opeens een vage waas zag vliegen. Ik had mijn bril op dat moment niet op. Ik keek daarna door mijn viewfinder (kleinere telescoop om dingen te kunnen vinden) zag ik ongeveer 12 bollen in een V formatie vliegen. Dit kon ik duidelijk zien. Een helft van de V had 6 bollen, de andere helft heb ik niet kunnen tellen maar het leken en even veel. Misschien 1 meer of minder aan de andere zijde.

De V formatie kwam meerdere keren over. Om 21:04, 21:35 en 22:24. Het veranderden elke keer als het over kwam van richting. De eerste keer ging het van West naar Noordwest, toen van West naar Noord en daarna Zuid-West naar Noord-Oost. Het kan zijn dat de richting niet helemaal kloppen. Het vloog wel bijna elke keer in een lijn van de ster Merak tot Alkaid. (deel van het sterrenbeeld, grote beer)

De kleur kan ik mij niet helemaal herinneren maar de bollen waren wit of geel. Met het bloten oog was het bij elkaar misschien 2 cm groot. Het duurde ongeveer 20 a 30 seconden nadat het niet meer zichtbaar was, of dat ik het uit het oog verloor.

Op de foto's die ik gemaakt heb is niet veel te zien. Ik ga kijken of ik dit weekend misschien het kan filmen of goede foto's kan nemen want het lijkt dat dit object telkens overkomt.

Schets

  • 12 bollen in V formatie schets

Top 3 ufo-boeken

  1. 1
    We zijn misschien niet alleen

    Taede A. Smedes

    We zijn misschien niet alleen

    Ufo’s toen en nu

  2. 2
    De ufo’s van Gorredijk

    Taede A. Smedes

    De ufo’s van Gorredijk

    Een historische constructie van een opmerkelijke ufo-golf in 1974

  3. 3
    UFO’s in België en Nederland

    Frederick Delaere

    UFO’s in België en Nederland

    De waarheid achter de waarneming

Reacties

Reacties die niet bijdragen aan een oplossing worden verwijderd. Plaats een melding als u zelf ook een UFO hebt gezien!

Meer: ufo-meldingen uit Houten, ufo-meldingen uit Utrecht

Foto wordt geladen

EXIF gegevens

Datum en tijd kunnen onjuist zijn wanneer deze verkeerd zijn ingesteld op de camera.