UFO Meldpunt Nederland

Vreemd vliegend vliegtuig dat minstens 3 minuten lang nauwlijks

Door Jack op zaterdag, 8 maart 2014 (21:39) — 23 Reacties

Wat
1 object
Wanneer
12 september 2011 (19:40)
Waar
Nij Beets (Friesland)
Objectrichting: Zuid Windrichting: Zuidwest @ 40,7km/u (19:25)

Geen geluid, heb serie foto's gemaakt als ik de foto's bestudeer denk ik aan een militaire drone geen kleintje maar een behoorlijk groot ding ik schat een meter of 20 misschien wel groter. Het heeft bijna onbeweeglijk 3 minuten lang in de lucht gehangen en daarna was het gewoon weg.
Maar voor zover ik weet vliegen deze deze niet in Nederland, is er iemand die weet waar het om gaat?

bekijk alle foto's

http://imgur.com/3la9tTu
http://imgur.com/Hvwq55z
http://imgur.com/LV8khoE
http://imgur.com/5yisYkA
http://imgur.com/OHgOFWE
http://imgur.com/A41NtLZ
http://imgur.com/oyKZhDP
http://imgur.com/cfGka9j
http://imgur.com/QaDFqp5
http://imgur.com/xYOetwY
http://imgur.com/iqZRMGO
http://imgur.com/MosuNAN
http://imgur.com/5VDYV9n

23 Reacties

 • Anoniem
  #1 - 22:40 uur
  8 maart 2014

  Ik zou zeggen, google een "Beluga vliegtuig"

 • Jack
  #2 - 22:55 uur
  8 maart 2014

  Lijkt me stug dat een beluga 3 minuten lang in de lucht kan blijven hangen op zelfde plek, als je alle foto's bekijkt zie je ook waarschijnlijk ontbrandende motoren of lichten vlak voor het verdween

 • Alexander
  #3 - 09:40 uur
  9 maart 2014

  Erg merkwaardig object inderdaad! Lijkt haast een origami vorm. Wie het weet mag het zeggen, voorlopig zet ik deze melding even op "Opmerkelijk". Dank!

 • Youri L'istelle
  #4 - 11:35 uur
  9 maart 2014

  Lijkt inderdaad erg op een Airbus beluga

 • omegarood
  #5 - 21:01 uur
  9 maart 2014

  Hoi Jack,
  Was het ook op de datum gebeurt die je op gaf hier boven? 12 sept 2011..?
  Kan het een vlieger geweest zijn,of is het uitgesloten!
  Miss dat het wel op een airbus beluga lijkt okee,maar denkt toch niet dat het dat is,zou je ook bewegingen moeten zien en niet hangen,zeker geen 3 min.

 • Trevor Philips
  #6 - 21:24 uur
  9 maart 2014

  Het lijkt inderdaad wel een beetje op de Beluga, maar omdat het stil hing, was het geen Bell Boeing V-22 Osprey?
  Da's een vliegtuig wat theoretisch stil in de lucht kan hangen.
  http://en.wikipedia.org/wiki/V-22_Osprey


 • omegarood
  #7 - 21:44 uur
  9 maart 2014

  Zou je hem veel moeten horen Trevor..Deze maakt veel geluid.. ;-)

 • Trevor Philips
  #8 - 22:18 uur
  9 maart 2014

  @omegarood,
  Daar heb ik ook wel aan gedacht, maar geluidsoverdracht is ook afhankelijk van de wind.

  De beige kleur laat vermoeden dat het mogelijk om een militair object gaat.

  @Jack, je schrijft dat het opeens "gewoon weg" was, kun je ook beschrijven hoe dat gebeurde? Was het in een flits weg, of keek je even niet en toen je weer opkeek was het weg?

 • Jack
  #9 - 00:05 uur
  10 maart 2014

  Ja in een onbewaakt moment was het weg, het vreemde waardoor het opviel was dat het zo lang stil hing, voor ik foto's maakte zag ik hem al. Van de eerste tot de laatste foto is bijna 3 minuten dus waarschijnlijk zelf langer dan 3 minuten. Ik dacht ook aan een militaire drone maar deze heeft (had) de Nederlandse luchtmacht niet als ik dat geloven mag.

 • Dikkie
  #10 - 03:23 uur
  10 maart 2014

  Hoi Jack,opmerkelijke foto's.
  Wij hebben opnames van een oranje bol die in een vliegtuig veranderd. Dit vliegtuig hing daarna ook stil in de lucht om vervolgens zo motoren aan te doe en met een hele langzame vaart weer verder te vliegen.
  Heb hier een filmpje alvast. Heb nog meer en beter materiaal als dit filmpje maar moet er nog een filmpje van maken. Hebben dikke 13uur al aan materiaal. Foto's en video's....

 • meelezer
  #11 - 22:26 uur
  10 maart 2014

  Het is mogelijk dat het stilhangen van het object niet meer was dan een optisch effect, bijvoorbeeld als het van je af of naar je toe vliegt. Als het stilhangen inderdaad een optisch effect was, dan zou ik, uitgaande van de foto's, er van uitgaan dat het inderdaad een drone betreft. Wie weet vliegen ze wel (in het geheim) boven Nederland. (of zou het zijn i.v.m. "Den Haag" eind Maart?)

 • Jack
  #12 - 22:54 uur
  10 maart 2014

  Deze waarneming was in 2011, staat hier wel boven. In de drie minuten was het voorwerp even groot weet niet of dat optisch ook mogelijk is dat het zo lijkt terwijl het 3 minuten hangt op bijna dezelfde plek

 • pasch
  #13 - 01:49 uur
  11 maart 2014

  Ik heb de foto's een aantal keer goed bekeken ingezoomd (ctrl en scoll) en foto's van de beluga ernaast gelegd en moet zeggen dat ik de vergelijkenis verbluffend vind .Volgens mij is het optisch wel mogelijk dat t lijkt of ie stilhangt, vooral als ie een bocht maakt (zie je ook op de foto's) Daarbij is t ook zo dat een beluga een vrij traag vliegtuig is en het is ook nog eens de route waar ie vaak vliegt (vanuit Hamburg) maar goed jij bent degene die het gezien heeft (jammer dat t zo.n tijd geleden is anders had je t kunnen na checken op flightradar).

 • Arnold
  #14 - 16:15 uur
  11 maart 2014

  Zit ik naar de verkeerde foto's te kijken? want ik haal er totaal geen Beluga vliegtuig uit.
  Dat ding veranderd ook nog eens van vorm. De derde foto lijkt wel een platform. Dikkie had het over een oranje bol dat veranderd in een vliegtuig, wie weet is dit ook zoiets. Opmerkelijk dit Jack!

  http://imgur.com/lbup8Sa

 • meelezer
  #15 - 22:34 uur
  11 maart 2014

  @Jack: dat het van 2011 is had ik over het hoofd gezien, meestal verwacht je actuele meldingen, niet een oude. Maar het lijkt erop dat ze toch vlogen met een drone.
  @Arnold: Dat 'veranderen van vorm' is een optisch effect door de stand van het toestel.
  En die 'bol' van Dikkie zijn gewoon de landingslichten van een vliegtuig. (Wat Dikkie heeft gefilmd zie ik bijna dagellijks als er weer een vliegtuig op een bepaalde route naar Schiphol vliegt)

 • Jack
  #16 - 00:25 uur
  12 maart 2014

  Ik had de foto's destijds gemaakt maar eigenlijk niks mee gedaan sinds een maandje terug, heb nog zitten zoeken op verschillende sites over vliegtuigen maar kon eigenlijk niks bruikbaars vinden, totdat ik hier terecht kwam.
  Het blijft een vreemd ding dat optische effect is wel groot, want je ziet toch goed op de plaatjes van Arnold die hij heeft vergroot kleine veranderingen (hangende punt, een bol die verschuift).

  http://imgur.com/lbup8Sa

  Voor mij blijft het een raadsel

 • Bob
  #17 - 19:20 uur
  19 oktober 2014

  Als het een beluga vliegtuig was zou het meschien deze kunnen zijn:

 • MaxMann02
  #18 - 15:35 uur
  29 september 2016

  Hoii, het is inmiddels al 2 jaar later en ik denk dat je deze reactie nieteens meer zal lezen, maar ik weet 95% zeker dat het hier om een Airbus Beluga gaat. Je kan de bolling waarin de grote vliegtuigonderdelen worden vervoerd goed zien. Ook is de cockpit van het vliegtuig op jouw foto's iets naar onder gebogen, net zoals de airbus beluga, ook de horizontal stabilisers zijn op jouw foto anders dan bij andere vliegtuigen, maar komen wel overeen met die van de airbus beluga. Voor verdere vragen kan je me een mail sturen naar endiath.games@gmail.com. Bedankt! :D

 • Cisco peppinck
  #19 - 00:33 uur
  1 november 2016

  Ik sta in contact met die ufo in wieringerwerf omdat de overheid met justitie een satelliet gebruiken met technologie zodat ik hoor zie en ruik en voel wat er aan de hand is

 • Cisco peppinck #1
  #20 - 08:50 uur
  1 november 2016

  Wilt u mijn laatste melding weg halen, was voor een grap bedoeld?

 • Overheid
  #21 - 16:01 uur
  11 november 2016

  Wij beloven dat we hebben geprobeerd om via die satelliet uit te leggen dat we niets aan deze invasie kunnen doen of zouden willen doen,
  Met groet

 • Anoniem #1
  #22 - 13:45 uur
  16 november 2016

  Wat gaan jullie hier nou aan doen ?dat zouden de burgers wel een willen weten .?

 • Jan
  #23 - 16:56 uur
  19 november 2016

Reageer

Belangrijk: Het reactieformulier is bedoeld voor reacties op deze specifieke melding. Heeft u zelf een UFO waargenomen, gebruik dan het meldformulier. Zo houden we het overzicht en de statistieken zuiver.

Uw reactie bevat de volgende fouten:

Let op: U ontvangt een e-mail met een link om uw reactie te activeren. Uw e-mailadres wordt niet weergegeven of misbruikt.

Afbeeldingen en video: Links naar afbeeldingen, YouTube en Vimeo worden automatisch ingesloten. Upload uw eigen beelden bij imgur.com. Na het uploaden verschijnt rechts de link naar de afbeelding, onder Direct Link (email & IM) (voorbeeld). Kopieer dit adres en plaats het in uw reactie.

Tekstopmaak: **cursief **  *vetgedrukt*

Reactie wordt verstuurd