UFO Meldpunt Nederland

Felle lichte stip

Door emma & eveliene op vrijdag, 7 september 2012 (19:36) — 5 Reacties

Wat
1 bol-vormig object
Wanneer
7 september 2012 (19:20)
Waar
Delft (Zuid-Holland)
Objectrichting: Zuidwest Windrichting: West @ 9,3km/u (19:25)

Vandaag zagen wij een felle lichtpunt aan de hemel, het is/was nog licht. Een veffekijker gehaald en geprobeerd er een helder besld van te krijgen. Het stond te hoog aan de hemel om het heel goed te kunnen zien, maar het zag er een beetje uit als een soort grote witte paraplu met daaraan twee, waatschijnlijk metalen, staven. Het bewoog niet, maar na 3 minuten stond het opeens verder weg, en toen na ongeveer 8 minuten was hij opeens weg. We weten nog steeds niet goed wat het was..

5 Reacties

 • Robert
  #1 - 21:29 uur
  7 september 2012

  Wij zagen het ook, in Rotterdam, te ver om te kunnen bepalen wat het was.

 • ___ufo___
  #2 - 19:08 uur
  8 september 2012

  @Emma en Evelien
  ...een felle lichtpunt aan de hemel...(verrekijker gehaald) ..Het bewoog niet
  het zag er een beetje uit als een soort grote witte paraplu
  met daaraan twee, waarschijnlijk metalen, staven. ...na 3 minuten stond het opeens verder weg....na ongeveer 8 minuten was hij opeens weg.


  Als ik het goed begrijp hebben jullie dus niet zien gebeuren dat en hoe het voorwerp zich verplaatste, en hoe het uiteindelijk verdween.
  Als het zich verplaatste, naar welke richting was dat tov de oorspronkelijke positie?
  Als dat ongeveer dezelfde richting als de wind is namelijk.....en wat deed het weer werd het bewolkt? kan het voorwerp een wolk in gegaan zijn?

  Afstanden in de lucht zijn moeilijk in te schatten zonder vast referentiepunt.
  evenals een kleine positie verandering op grote afstand.
  Het is jammer dat jullie geen beweging hebben waargenomen, hoewel dat niet betekent dat het voorwerp zich niet verplaatste, dat kan immers ook van jullie af zijn.
  Het zou een aantal mogelijkheden wat het niet was uit kunnen sluiten.

  Oh en, hoe fel was het licht eigenlijk, en welke kleur?
  Kan je nog iets meer omschrijven, of de andere waarneemster.
  Het is me vooralsnog een even groot raadsel. • Anoniem
  #3 - 18:37 uur
  25 november 2016

  Lijkt op wat ik vandaag ook weer zie. Zuidwestelijke hemel, boven Rotterdam. Verplaats zich in 1 uur 15 graden. Dit lichtpunt is mij eerder opgevallen en vandaag dus weer tussen 17.30 en 18.30. Momenteel (18.34) staat het nog steed vanuit Rotterdam in een zuidwestelijke richting.

 • nick
  #4 - 19:43 uur
  26 november 2016

  Het gebeurde bij mij in Heerhugowaard, een Vel vlamkleurig licht in de lucht, het stond heel effe stil, anoniem #3, dit zag jij om 17:30-18:30. En ik zag dit licht vandaag 1 dag later rond 6 uur. Mischien is er iets groots aan de hand.

 • Anoniem #1
  #5 - 13:29 uur
  29 november 2016

  Ik heb dit ook gezien. Ik woon in het Westland. Het was geen vliegtuig, het bewoog nauwelijks. Ik dacht eerst dat er 3 lichten waren, maar 2 verdwenen. Het grootste licht bleef. Ik heb helaas niet waargenomen dat het wegging.

Reageer

Belangrijk: Het reactieformulier is bedoeld voor reacties op deze specifieke melding. Heeft u zelf een UFO waargenomen, gebruik dan het meldformulier. Zo houden we het overzicht en de statistieken zuiver.

Uw reactie bevat de volgende fouten:

Let op: U ontvangt een e-mail met een link om uw reactie te activeren. Uw e-mailadres wordt niet weergegeven of misbruikt.

Afbeeldingen en video: Links naar afbeeldingen, YouTube en Vimeo worden automatisch ingesloten. Upload uw eigen beelden bij imgur.com. Na het uploaden verschijnt rechts de link naar de afbeelding, onder Direct Link (email & IM) (voorbeeld). Kopieer dit adres en plaats het in uw reactie.

Tekstopmaak: **cursief **  *vetgedrukt*

Reactie wordt verstuurd